RRX, Groningen, WC Lewenborg (17)

Renpart Retail X C.V. heeft op 30 juni 2011 winkelcentrum Lewenborg te Groningen afgenomen. De koopprijs bedroeg € 19.150.000 k.k. De aankoop vond plaats met de opbrengst van de openbare emissie en een door ING Bank verstrekte hypothecaire geldlening. De openbare emissie werd op 9 juni jl. vervroegd gesloten in verband met overtekening. Omdat de financieringsrente op een gunstig moment werd gefixeerd zal het directe rendement voor de beleggers naar verwachting hoger uitkomen dan de oorspronkelijk geprognosticeerde 8%.

Het overdekte en onlangs geheel gerenoveerde winkelcentrum bestaat uit 31 winkels en kent een uitgebalanceerde mix van plaatselijke ondernemers en landelijke retailers zoals: Hema, Aldi, Supercoop, Kruidvat, Action, Shoeby Fashion, Wibra, Pets Place en Takko Fashion. De gewogen gemiddelde looptijd van de huurcontracten bedraagt op transportdatum ruim zeven jaar.

Het winkelcentrum werd gekocht van IEF Capital (een joint venture tussen IEF en Bouwfonds REIM). Renpart werd bij de aankoop geadviseerd door Biltmore Vastgoedconsultants, de verkoper werd geadviseerd door HB Kroese Paternotte. Het beheer over het winkelcentrum blijft in handen van DTZ Zadelhoff Property Management.

Datum van publicatie: 1-7-2011