Stadspoort Ede

Op 31 oktober 2019 verwierf Renpart Vastgoed voor haar nieuwe fonds Renpart Retail XIX C.V. een portefeuille bestaande uit vier wijkwinkelcentra: Stadspoort te Ede, Deppenbroek te Enschede, Hanzewijk te Kampen en Overkapel te Utrecht. Verkopers waren vastgoedfondsen, geadviseerd door Blackstone en Multi Corporation. Cushman & Wakefield trad op als adviseur van de verkopers.

Renpart Vastgoed is met deze transactie de nieuwe eigenaar van ruim 25.000 m² aan winkelruimte met 70 huurders waaronder acht supermarktlocaties en een bezettingspercentage van 97%. De koopsom voor de portefeuille bedroeg circa 60 miljoen Euro.

Winkelcentrum Stadspoort te Ede betreft een gedeeltelijk overdekt wijkwinkelcentrum van circa 8.000 m² met 25 winkels, dateert uit 1995 en is in 2017 grootschalig gerenoveerd. Naast de twee supermarktketens Jumbo en Albert Heijn zijn verschillende winkelunits verhuurd aan landelijke retailers als Action, Hema en DA drogisterijen.

Het winkelcentrum Deppenbroek te Enschede is een overdekt wijkwinkelcentrum van circa 7.500 m² met 20 winkels, dateert uit 1970 en is in 2008 grootschalig gerenoveerd. Naast de twee supermarktketens Albert Heijn en Dirk van den Broek zijn verschillende winkelunits verhuurd aan landelijke retailers als Kruidvat en Blokker.

Winkelcentrum Hanzewijk te Kampen betreft een wijkwinkelcentrum van circa 5.300 m² met elf winkels en dateert uit 2016. Het winkelcentrum bestaat uit twee bouwdelen. Naast de twee supermarktketens Jumbo en Lidl zijn verschillende winkelunits verhuurd aan landelijke retailers als Kruidvat en Primera.

Het winkelcentrum Overkapel te Utrecht is een wijkwinkelcentrum van circa 4.300 m² met veertien winkels en dateert uit 2008. Naast de twee supermarktketens Jumbo en Aldi zijn verschillende winkelunits verhuurd aan landelijke retailers als Kruidvat en Wibra.