vogelvlucht-ai-nieuw-verkleind

Op 7 september 2017 verwierf Renpart Retail XVIII C.V. het winkelcentrum Hart van ’s-Gravenzande. Renpart is daarmee de nieuwe eigenaar van 7.450 m² aan winkelruimte, inclusief 210 openbare parkeerplaatsen én het in de toekomst gerestaureerde monumentale pand ‘het Schoenmakershuisje’.

De formele overdracht vindt gefaseerd plaats. Het eerste gedeelte van de levering, waaronder de nieuwbouw van de fasen 1 en 2 van de ontwikkeling, de parkeerfaciliteiten en het in het winkelcentrum gelegen expeditiehof voor het laden en lossen van vrachtwagens, vond op 7 september 2017 plaats. In de loop van 2018 volgt de formele overdracht van fase 3 van de nieuwbouw en ‘het Schoenmakershuisje’.

Fasen 1, 2 en 3 van Hart van ‘s-Gravenzande

De nieuwbouw van de fasen 1 en 2 van Hart van ’s-Gravenzande is inmiddels afgerond, evenals de renovatie van de bestaande panden aan de Langestraat. Naar verwachting wordt eind 2017 gestart met de (bouw)werkzaamheden van de derde en laatste fase van de nieuwbouw. Deze laatste fase, bestaande uit circa 800 m² aan winkeloppervlakte, is eind 2018 gereed. Daarmee is dan de bouw van het winkelcentrum Hart van ’s-Gravenzande voltooid.

‘Het Schoenmakershuisje’ in 2018 gerestaureerd

Het monumentale pand het Schoenmakershuisje, uit 1639, aan Marktplein 10 wordt op dit moment in ere hersteld. Het huisje wordt vergroot met een overdekt terras dat aansluit op de omliggende nieuwbouw. De totale oppervlakte van het pand, inclusief het overdekte terras, beslaat circa 250 m². Naar verwachting is de restauratie in 2018 afgerond.

Over Hart van ’s-Gravenzande

Het centrumgebied van ‘s-Gravenzande, gelegen tussen de Langestraat, Pompe van Meerdervoortstraat en het Marktplein, heeft in de afgelopen jaren een complete metamorfose ondergaan. De Ontwikkelingscombinatie Hart van ’s-Gravenzande werkte daartoe intensief samen met de gemeente Westland en winkeliersvereniging Stad aan Zee. Het totale winkelaanbod van het centrum is uitgebreid tot circa 9.000 m² aan nieuwe en gerenoveerde winkelruimten en 100 nieuwe en te renoveren appartementen. Winkelketens zoals Jumbo, Lidl en Big Bazar hebben zich inmiddels in het winkelcentrum gevestigd.