Twentse vastgoedrapportage
winnaar 2016
vastgoedprijs   Renpart ( Den Haag )  /  Tom Harthoorn neemt prijs in ontvangst.
Ambachtsschool Enschede Boddenkamp.

renpart-vastgoed-winnaar-vastgoedprijs-twente-2016

 

Voor een volle zaal nam Tom Harthoorn van Renpart Vastgoed de Vastgoedprijs Twente in ontvangst. Het project ‘Ambachtsschool in Enschede’ werd winnaar van de Vastgoedprijs Twente. Genomineerden Kloos2/Nijhuis Bouw/Holtkamp Projectontwikkeling en Plegt Bouwgroep werden respectievelijk tweede en derde.

Transformatieprojecten vormden het thema van de Vastgoedprijs Twente in 2016. Alle drie genomineerden verbouwen leegstaande kantoorruimte tot woonunits.

©foto eric brinkhorst

Voor een volle zaal vol Twentse vastgoedprofessionals nam Tom Harthoorn afgelopen woensdag 28 september de Vastgoedprijs Twente in ontvangst bij Metropool in Hengelo. De prijs werd uitgereikt tijdens het symposium van de Vastgoedrapportage Twente voor de transformatie van de oude Ambachtsschool aan de Boddenkampsingel in Enschede.

Tranformatieprojecten vormden het thema van de Vastgoedprijs Twente in 2016. De drie genomineerde partijen bedachten innovatieve nieuwe functies voor zakelijke leegstaande panden. Zo creëert genomineerde Plegt Bouwgroep een groot aantal zorgappartementen in een oud leegstaand kantoorpand aan de Geerdinksweg in Hengelo. De andere genomineerde, het project Drienerstaete van Kloos2, Holtkamp Projectonwikkeling en Nijhuis Bouw, transformeert een groot gedateerd kantoorpand aan de P.C. Hooftlaan in Hengelo tot ruime, luxe woonunits. Winnaar Renpart Vastgoed transformeert de oude Ambachtsschool tot appartementen vol klassieke elementen voor het hogere segment.

Het symposium van de Stichting Vastgoedrapportage Twente werd voor de 14e keer georganiseerd. De Stichting geeft ieder jaar een onafhankelijk monitoringsrapport uit over de stand van zaken in het Twentse Vastgoed. Bijzonder daaraan is dat alle vastgoedpartijen meewerken, van gemeenten en provincie tot makelaars, kadaster, beleggers en bouwbedrijven. Een andere taak van de Stichting is het brengen van verbinding tijdens de regelmatige netwerkborrels gedurende het jaar. Daarnaast houdt de Stichting haar leden op de hoogte van actuele marktontwikkelingen.

Tijdens het symposium werden de cijfers op een interactieve manier gepresenteerd. Dat gaf veel positief gestemde deelnemers. De Twente vastgoedmarkt stijgt namelijk flink, vooral de woningmarkt en de markt van bedrijfsruimten geven een positief beeld.